CORONACRISIS het echte werk

Nu de samenleving weer langzaamaan open lijkt te gaan, denk ik terug aan het voorjaar van 2020, toen de wereld ineens haar adem inhield. Plotseling kwam duidelijk naar voren wie de mensen zijn die ons land draaiende houden. Mensen met cruciale beroepen in vitale sectoren, nieuwe begrippen voor mij.

Als interviewer en tekstschrijver die zichzelf niet als journalist ziet, hoorde ik niet in dit rijtje thuis. Ik keek ineens anders naar mijn eigen werk én naar wat daar eigenlijk gebeurt, in die vitale sectoren. Ik besloot ze te gaan interviewen, die zorg– en opvangmedewerkers, leraren, voedselvoorzieners, transporteurs, afvalverwerkers, schoonmakers en agenten.

Wat een verhelderende, ontroerende en hoopgevende verhalen kwamen daarmee los! Met dit gratis e-book bied ik ze jullie aan, als tijdsdocument en met de hoop op blijvende waardering voor deze helden:
CORONACRISIS het echte werk