Wat ik voor jouw verhaal doe

Doel
Ik, Lisa Koolhoven, help je het verhaal van jouw organisatie te vertellen. Om te beginnen ga ik met je in gesprek om precies te weten met welk doel je verhalen wilt vastleggen en verspreiden. Wil je de verhalen voor communicatie inzetten, voor beleidsontwikkeling, of voor de opleiding van medewerkers? Of wil je met verhalen de maatschappelijke impact van jouw organisatie inzichtelijk maken?

Interviews
Afhankelijk van jouw doel interview ik mensen uit je doelgroep, klanten, medewerkers en/of samenwerkingspartners. Deze interviews kan ik één op één afnemen, maar ook in de vorm van een dialoog met een groep. In nauwe afstemming met de geïnterviewden en jou als opdrachtgever, teken ik vervolgens de verhalen op. Ik zorg ervoor dat zowel de persoon achter het verhaal als jouw organisatie zich herkent in de uiteindelijke tekst.

Onderzoek
Sommige verhalen vragen om meer context dan andere. Hiervoor kan ik onderzoek doen naar verschillende (nieuws)bronnen en verduidelijkende informatie toevoegen. Speciaal voor organisaties met een lange geschiedenis voer ik historisch onderzoek uit in archieven. Voor familiebedrijven kan ik ook stamboomonderzoek doen. Om familiebedrijven te helpen betekenisvol te ondernemen vanuit hun gedachtegoed, werk ik samen met familiebedrijfexpert en strategisch adviseur Ilse Ebbens: Zaken van Betekenis

Resultaat
Naast interviewen, onderzoeken, faciliteren en tekstschrijven, denk ik met je mee over het juiste podium voor jouw verhalen. Ik kan samenwerkingspartners betrekken voor het kwantitatieve deel van een impactmeting. Of voor de ondersteuning van de verhalen met beelden en vormgeving. Ook denk en doe ik graag met je mee in (social media) campagnes en evenementen. Zodat de verhalen met succes gaan werken voor het doel dat jij beoogt.

Neem gerust contact op om te bespreken hoe ik jouw verhaal het podium kan geven dat het verdient.